Uppdraget

Hälsocoachen i norr är ett nytt företag som erbjuder tjänster inom området inre hälsa och välmående med mottot ”hälsa är så mycket mer än bara träning”. Anna som driver företaget erbjuder coachning, pass i meditation och yoga samt föreläsningar och utbildningar till både privatpersoner och företag. Nu behövde hon främst en hemsida, logotyp och trycksaker och vi kom fram till att utforma en grafisk profil som hjälp i arbetet framåt. Profilen behandlade alltifrån logotyp, färgpalett och typsnitt till sociala medier och trycksaker.

Lösningen

Lösningen till logotypen blev en mandala-inspirerad symbol utan början eller slut, helt enkelt en balanserad enhet. Mandalan har dessutom en viss andlig betydelse och ordet betyder cirkel eller centrum på sanskrit och sägs ska kunna hjälpa oss att fokusera inåt och nå oss själva.

Naturligt och balans blev mina ledord för design-arbetet. Därmed höll vi färgpaletten huvudsakligen i toner av grönt, turkos och vanilj och formspråket till del personligt men också med fokus på professionellt tilltal. Klippkort och presentkort utformades relativt enkla för att lätt kunna skrivas ut själv vid behov och övriga trycksaker med bilden i fokus.

Sammanfattning

Något jag tampades med var målbilden att designen både skulle upplevas personlig och samtidigt professionell. Ska namnet på innehavaren vara med eller inte? Jo, det skulle det nog! Kan vi enbart använda skrivstil eller blir det för stort fokus på det personliga? Svaret var en mix av båda.

Förutom detta ville jag lämna Anna med verktyg som var lätta att använda och framförallt komma till användning.

Förhoppningsvis upplever ni designen lika balanserad som jag, ta gärna en kik på hemsidan här.


Leverans

Logotyp med symbol, färgpalett, typsnitt, design element, grafisk profil och manual, klippkort, flyer, presentkort, mall till Instagram och hemsida