Klisteretiketter med rund logotyp och grafiska element

Uppdraget

Lena Viltok arbetar med duodji, konst och formgivning och bor i Jokkmokk och verkar inom Gällivare/Jukkasjärvi- och Jokkmokks områdestraditioner. Hon har varit aktiv som företagare i över 20 år. Förutom traditionell duodji har hon tagit fram mönster till sjalar, arbetat med offentliga utsmyckningar och gjort egna tryck till både kläder och affischer. Lenas verk andas kvalité och hennes synsätt på hållbarhet tycker jag är något värt att lyfta fram, hon berättar väldigt fint på sin egen hemsida om processerna kring material, läs gärna ni också här.

Hennes behov var en logotyp, grafisk profil och en webbplats som senare kom att bli en webbshop kombinerat med portfolio. Den grafiska profilen behövde kunna vara tillämpbar på förpackningar eller stödja hur färdiga alster skulle överlämnas på ett professionellt sätt.

Lösningen

Resultatet blev en logotyp inspirerad av kåtan, en oregelbunden form likt ett naturmaterial som också döljer bokstäverna L V inuti. Vi gjorde logotypen liggande, stående och en rund variant. Färgerna gick i bruna toner tillsammans med komplementfärgerna rött, blått och silver. Bland några av de ledord vi arbetade med fanns ordet ”kraft” med som särskilt komplementfärgerna ska spegla. Färgerna är också nära förankrade med områdestraditionerna.

Vi byggde ett mönster utifrån inspirationsbilder på gravyr och vävda band som fanns i Lenas släkt. Till förpackningar och trycksaker arbetade vi med utgångspunkten att kunna använda påsar och kartonger i brun papp som grund och komplettera med förslutningsetiketter, runda etiketter och även visitkort som också ska kunna fungera att hänga fast i produkter som en klädtagg.

Lena webbplats blev en webbshop och portfolio kombinerat där vi arbetat med svartvita bilder och en av de bruna färgerna från den grafiska profilen. Besök den på www.lenaviltok.se


Leverans

Logotyp med symbol, grafisk profil med färgpalett, typsnitt, design element och mönster. Hemsida med webbshop och portfolio. Trycksaker såsom förslutningsetiketter, visitkort och klisteretiketter.