Hemsida för Tarraälvan

Uppdraget

Tarraälvan är ett företag i Jokkmokk som erbjuder hundkurser och privatträning med olika problembeteenden för hundar. Företaget drivs av duktiga Anna Arvidsson. Namnet ”Tarraälvan” är en sammansättning av Tarradalen (och älven för den delen) och ”Älvan” som är namnet på Annas hund. Ett fint sätt att hitta sitt namn på. Vid arbetet med profilen har skog och jakt varit viktiga element att väva in men också att man vill att varumärket ska kännas lugnt, naturligt och positivt. Och så lite roligt också – det är ju ändå busiga hundar som kommer på kurs!

Lösningen

Namnets två grundfaktorer: Tarradalen och hunden Älvan, blev viktig inspiration till symbolen som är en blandning av berget Gasskájvo/Kaskaivo (som mäktigt tornar upp sig i början av Tarradalen) och Älvans konturer i profil. Typsnitten är mjuka och lite lekfulla till just logotypen. Färgerna har tagit inspiration från skogen och grafiken har fått ett raster över sig för att kännas mer naturligt. Vi byggde några symboler för att kunna nyttja på hemsida och i tryckt material med bland annat älgkron, tjäder, tass och skog och två olika mönster: Tassen och älven.

Hemsidan gick också i blåa toner med tydlig information, formulär för intresseanmälningar till kurs och en möjlighet till löpande inlägg. Anna skriver fantastiska texter och jag hoppas vi snart får läsa hennes kloka tankar om hundar och hundträning i ”artikel-form” där.