Grafisk profil för företag

Uppdraget

Fjällfirre var ett fiktivt uppdrag och skedde inom ramen för min utbildning. Det fiktiva företaget var ett samiskt familjeföretag verksam inom fiskförädling som hade fiskat i generationer i fjällsjöarna uppe i Padjelanta. Uppdraget var att ta fram ett namn, grafisk profil och förpackning till företaget. Det var viktigt för beställaren att resultatet skulle andas en mix mellan tradition, nytänk och ge en familjär känsla. Storyn bakom företaget är min egen sambos och vi blev till och med så inspirerad av resultatet att vi övervägde att starta företaget själva (!).

Lösningen

Lösningen blev handritade designelement i form av fisk, fjäll och våg och en färgpalett som för tankarna till de samiska grundfärgerna blått, rött, gult och grönt. Typsnitten valdes med för att förstärka den familjära känslan men i kombination av tydlig sanseriff för god läsbarhet. Förpackningen tar avstamp i den grafiska profilen och tillverkades i brun papp både för dess fördelar för miljön men också för att förstärka den naturliga råvaran.


Leverans

Logotyp med symbol och devis, färgpalett, typsnitt, design element, grafisk profil och manual, visitkort, förpackning, profilkläder, brevpapper.